V&A British Design Galleries

London
2011–2011
Client: V&A Museum
Project status: Competition
Budget: £0.5m

Shortlisted competition entry for the British Design Galleries at the V&A.

In March 2011, Dow Jones Architects was invited by the V&A to participate in a design competition for their forthcoming British Design exhibition.

The exhibition looked at the different situations which provided a stimulus to design - studios, streets and factories. Our proposal takes the interconnected gallery spaces, and turns them into a city in which the themes of the exhibition are be organised.

The exhibition is structured by daylight, simulated through artificially top-lit volumes, each with its own volumetric character. The light provides a direction to the exhibition and a means of orientation amongst the very dense content.

Lighting Designer

Mindseye

Graphic Designers

Polimekanos

Related projects

Dow Jones Architects
10 Station Parade
Balham High Road
London SW12 9AZ
Find us

T +44 (0) 20 8675 2544
E mail@dowjonesarchitects.com

Follow us on Twitter