Science Museum

New lecture theatre and foyer for the Science Museum

“Dow Jones Architects were selected for the high quality of their elegant and innovative designs, which made a point of highlighting the original architecture of the space.”

Annabel Judd, Science Museum, 2016

This project creates a new lecture theatre within the museum as well as remodelling the entrance foyer to locate the space. The new entrance is clad in engraved stainless steel sheet, inspired by the string models within the collection that were used as educational tools for the construction of complex geometrical forms. The existing barrel vault of the lecture theatre is revealed and the new space designed to be comfortable and calm, to be used for a wide range of activities and events.


PublicArt & CultureEducation

Main Contractor:

Coniston

Structural Engineer:

Momentum

Services Engineer:

OR Consulting

Project Manager & Quantity Surveyor:

Flemming Associates

Electrical Contractor:

SI Electrical

Photographer:

David Grandorge

Publications

'Science Museum Picks Dow Jones for New Lecture Theatre', in: Architects' Journal
(London, UK: Aug. 12, 2016)