Highgate Hill

A house in Highgate for an art dealer

The design aims to re-organise the existing internal spatial organisation of the rear of the ground oor of the house to provide a comfortable dwelling, whilst at the same time upgrading the existing structure to overcome the environmental performance problems from which the house previously suffered.

The project involved removing the conservatory and extending the kitchen to the side and the rear. The proposal incorporates thermal efficient roof lights to allow natural daylight to the darkest areas of the house, and glazed sliding doors to the rear elevation. This will result in the house relating more clearly to the immediate surroundings of the private garden.


PrivateArt & Culture

Contractor:

Southpole

Structural Engineer:

Alan Baxter & Partners